Kandallóbetétek beépítése szakszerűen

Kétajtós kandalló

Aki még nem találkozott ilyen fűtőeszközzel, az joggal gondolhatja azt, hogy csupán egyfajta létezik, csupán a dizájn lehet eltérő. Valaha ez valóban így volt, hiszen a kandallók között csak dizájn és méretbeli különbségek voltak. Azóta rengeteget fejlődött a technológia, éppen ezért a kandallóbetétek is alaposan megváltoztak. Ez azt jelenti, hogy a különféle anyagok felhasználásával jelentősen növelni lehetett a hatékonyságot. Kezdetben az öntöttvas kandallókályhák voltak igazán elterjedtek.

Manapság is sokan választják ezeket, hiszen kifejezetten hatékonyak még most is, azonban ezeknél a kerámia betétes kandallókályhák még inkább hatékonyabbnak számítanak. A dizájn már csak ízlés dolga. Viszont ebben az esetben is érdemes figyelembe venni, hogy a különféle stílusú modellek között jelentős eltérések lehetnek az áraikat illetően. A kandallóbetétek nem csupán fűtőeszközök, hanem belsőépítészeti objektumok.

Ez alatt azt kell érteni, hogy ezeket teljesen körbe kell építeni, éppen emiatt az elhelyezésük sokkal egyszerűbb egy újépítésű házak esetében. Kiválasztható külső jellemzők alapján, viszont a tűztér fajtája is meghatározhatja a döntést. A kandallóbetétekhez szükség van külső légbevezetésre, a biztonság miatt. Ezeknél sokkal egyszerűbb kivitelben készül és sokkal célszerűbbnek számít a kisebb lakásokban a folytonégő kályha.

Helytakarékos, ám a hatásfok szempontjából egyáltalán nem kell szégyenkeznie. A panoráma légfűtéses modell igazán remekül mutat a fal mellett középen elhelyezve, mert így minden oldalról láthatóvá válik a tűztér a védőüveg kialakítása miatt. A beépítése szintén egyszerűnek számít, biztonságos és nem utolsósorban sokat lehet spórolni a használatával. A folytonégő kályha akkor üzemel a legjobban, hogyha tüzelőanyagként 20% nedvességtartalmú keményfát használunk. Ezzel érhető el az optimális teljesítmény. Nem árt egy külső légcsatorna kialakítása, mert így nem fogja a helyiségben található levegőt felhasználni a folytonégő kályha az égetéshez. A füst visszaáramlása miatt sem kell aggódnia senkinek, mivel ez nem történhet meg ennél a fűtőeszköznél.