Hasznos készülék az éjjellátó

Az éjjellátó képalkotása
Az éjjellátó képalkotása

A vadászat igen népszerű sportnak minősül hazánkban. Nagyon sokan élvezik a vadak becserkészését és leterítését. Gyakran az éjszakákat is kedvenc hobbijuknak szentelik. Az éjszakai vadászat elmaradhatatlan kelléke az éjjellátó.

Nélküle el se induljunk, ha az éjszakát is az erdőben szeretnénk tölteni, mivel biztos kudarc lesz a vadászat. Az éjjellátó egy olyan speciális szerkezet, ami a kevés fényben is, amit a Hold és csillagok biztosítanak, kiváló képet alkot a távolabbi dolgokról.

Így megkönnyíti a zsákmány becserkészését a sötétben is. Más hullámhosszú fényeket érzékel, mint az emberi szem. Főleg az infravörös tartományban található fényt fogja fel és azt alakítja át az emberi szem számára is látható képpé.

Ezért ezt a nagyszerű készüléket nemcsak a vadászok alkalmazzák kiválóan a hobbijuk során, hanem a mezőőrök is nagy hasznát veszik az éjszakai járőrözések idején, így könnyen ki tudják szúrni a termény-tolvajokat. Az éjjellátó készüléknek több típusa is van és mindegyiknek eltérő a teljesítménye.