Hasznos infók és szénhidrát táblázatok az IR kezeléséhez

Inzulinrezisztencia jelei

Furcsán feszültek a hétköznapok? Fáradékonynak és sokszor indokolatlanul feszültnek érzi magát? Ha igen, akkor könnyedén megeshet, hogy az Ön életében is jelentkeztek az inzulinrezisztencia jelei. Köztudott ugyanis, hogy ez az egyre gyakoribbnak mondható betegség számos olyan „hétköznapi” tünettel jár, amelyről szinte nem is gondolnánk, hogy esetenként akár nagyobb bajt is takar. Ilyen például a már említett étkezés utáni fáradékonyság és kedvetlenség, az ájulásszerű rosszullét, vagy éppen az ok nélküli vérnyomás-emelkedés és hangulatingadozás.

Továbbá ugyanígy az inzulinrezisztencia jelei közé sorolható akár a fogyási képtelenség, illetve a hasi tájékú erős elhízás is, éppen ezért, ha például Ön hosszas torna és fogyókúra után sem képes érdemben lefogyni, akkor könnyen megeshet, hogy tulajdonképpen IR-ről van szó. Tagadhatatlan persze, hogy az inzulinrezisztencia jelei és tünet-együttese rendszeresen összekapcsolható a nem megfelelő táplálkozási módozatokkal, illetve az egészségtelen étrenddel is, így jó hírnek számít, hogy van megoldás ezen betegség kezelésére.

Ezt igazolja Dr. Benkő Éva holisztikus orvos weboldala is, ahol rengeteg információt olvashatunk az IR tüneteivel és orvoslásával kapcsolatban, illetve ahol könnyedén elérhetőek azok a szénhidrát táblázatok is, amelyek által könnyebben kialakíthatjuk az étkezéskor bevitt szénhidrát szükséges mennyiségeit. Köztudott ugyanis, hogy mint minden más komoly kór esetében, úgy az IR kialakulásában is nagyon nagy szerepet játszik a megfelelő étrend. Lévén pedig, hogy az inzulinrezisztencia esetében a bevitt szénhidrátmennyiség különösen is fontos szerepet kap.

Ezért tagadhatatlan, hogy az említett szénhidrát táblázatok hatalmas segítségünkre lehetnek a megfelelő kezelésre vonatkozóan. Tehát, ha valóban úgy érzi, hogy Önnél is fennáll az IR esete, illetőleg szeretne érdemben tájékozódni a témával kapcsolatban, akkor mindenképp keresse fel az említett weboldalt, illetve részletesebben is vizsgálja meg a szénhidrát táblázatok pontos adatait! Ha időben észleli a bajt és tesz is ellene, akkor hosszútávon sokkal könnyebben és egyszerűbben oldhatja meg ezt a kellemetlen problémát!