Érdekes és különleges a tanzanit gyűrű

Eljegyzési gyűrű hordása

Létezik egy igazán különleges, csak nemrég felfedezett drágakő, a tanzanit, amelynek egyetlen lelőhelye van, mégpedig Tanzánia északi területe, a Kilimandzsáróhoz közel. Az egyedi színe teljesen elvarázsolja a drágakövek kedvelőit. Színét a ráeső fény szögétől függően változtatja a rétegszilikát ásványok csoportjába tartozó tanzanit. Zafírkék, lila és sötét bordó árnyalatok váltják benne egymást.

Természetesen, ékszereket is díszítenek vele, így a gazdag választékkal büszkélkedő whiteandblack.hu weboldalon fellelhető ékszerbolt is kínál eladásra tanzanit gyűrű modelleket, de medálokat, fülbevalókat is. Ugyanis a csiszolt tanzanitok ékszerekbe foglalva egyre népszerűbbek napjainkban, hiszen igazi ritkaságok, és nem lehet összetéveszteni ezeket semmilyen más drágakővel, az utánozhatatlan színjátékuknak köszönhetően. Tudni kell róla azt is, hogy minél intenzívebb a kő színének a mélysége, annál értékesebb. Érdekességképpen leírjuk, hogy a legnagyobb nyers tanzanit kristály, amelyet 2005-ben találtak, 16 839 karátos volt, a súlya pedig körülbelül 3,38 kg.

Mivel sokan kedvelik ezt a különleges kristályt, így a tanzanit gyűrű típusokat eljegyzésre is megvásárolják. Nagy boldogsággal és büszkeséggel történik az eljegyzési gyűrű hordása, hiszen ez mindig a szerelem és az elkötelezettség jele volt, és ma is az. Ha a leendő vőlegény igazi különlegességet akar a választottja ujjára húzni az eljegyzés alkalmával, akkor mindenképpen egy csodálatos tanzanit gyűrű mellett kell döntenie.

Azt tudja, hogy miért pontosan egy meghatározott ujjra húzzuk az eljegyzési gyűrűt? Ezt mindig a bal kéz gyűrűujján viseljük, pontosan azért, mert innen indul a „szerelem vénája”, egy olyan ér, amelyik egyenesen a szívig fut. Tehát az eljegyzési gyűrű hordása minden esetben ezen az ujjon történik. Régen, az 1600-as években esküvő után az asszonyok a hüvelykujjukra húzták a gyűrűt, így emlékezvén Szűz Máriára. Az eljegyzési gyűrűk minden esetben nemesfémből készülnek, különböző drágakövekkel díszítve, ami lehet akár tanzanit is.