E-vitamin a szem és bőr egészségéért

e-vitamin

Van egy vitamin, ami segít megőrizni a bőr és a szem egészségét, erősíti a szervezet természetes védekezőképességét a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. Ez az E-vitamin, amit gyakran egyetlen vegyületnek tekintenek. Valójában az E-vitamin 8 zsírban oldódó vegyületből álló csoport, erős antioxidáns hatással.

Ezen 8 kémiai forma közül az alfa-tokoferol felel meg a leginkább az emberek táplálkozási igényeinek. Ez természetesen megtalálható bizonyos élelmiszerekben, beleértve a magvakat, dióféléket és néhány zöldséget. Étrend-kiegészítőként is bátran használható. Talán leginkább antioxidáns hatásairól ismert, mivel a szabadgyököknek nevezett káros molekulák semlegesítésével védi a sejteket az oxidatív károsodástól. Ezen kívül, szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez és a sejtjelátvitelhez.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a kutatások azt sugallják, hogy az E-vitamin fogyasztása több szempontból is jótékony hatással lehet az egészségére, például szabályozza a vérnyomást és a magas vérzsírszintet.