Csakis a profi jéggép jöhet szóba

jéggép
jéggép
Profi jéggép

Számtalan helyen szükségesek a jeget előállító szerkezetek. Azonban a nem megfelelő módon kiválasztott jéggép rövid időn belül sok gondot okozhat a tulajdonosának. Ezért is kell figyelmesnek és körültekintőnek lenni akkor, amikor a berendezés kiválasztására kerül sor. A legalapvetőbb tulajdonságok mellett, egyéb tényezőket is jó alaposan szemügyre kell venni.

Például nagyon fontos a jéggép tartályának tárolókapacitása. Ez a kapott jég minősége és a napi gyártókapacitás mellett a másik leglényegesebb tulajdonság. Főleg akkor nem szabad erről megfeledkezni, ha a jég felhasználása lökésszerű, vagyis ez néhány késő délutáni vagy esti órára koncentrálódik. Teljesen egyértelmű, hogy hiába képes a jéggép közel 50 kg jeget előállítani, ha annak a kapacitása nem haladja meg a 20 kilogrammot sem.

Ekkor a személyzet úgyis csak 20 kg-os mennyiséggel vághat neki az estének. Ez pedig sok kellemetlenséggel járhat, főleg egy augusztusi buli során, ahol ugye a vendégek szinte minden italhoz jeget kérnek. A jéggép esetében az olvadék elvezetése is lényeges. A masina tartálya nem hűtött, csak hőszigetelt és a jég lassan olvad, amit pedig megfelelő módon el kell vezetni.