BCAA, vagyis elágazó láncú aminosavak

BCAA aminosavak

Aki rendszeresen sportol, akár hobby szinten, akár professzionálisan, annak bizonyára nem jelent nehézséget az, hogy megfelelően táplálkozzon. Viszont sokan nincsenek tisztában az olyan fogalmakkal, mint például a BCAA, vagyis az elágazó láncú aminosavak. Ezek létfontosságúak a szervezetnek, ugyanis az izomzat 35%-a BCAA aminosavakból áll.

Erősítik az izom sejtépítését, valamint javítják a leganabolikusabb hormon, az inzulin előállításának folyamatát is. Számos sportoló használja ezt táplálék kiegészítőként, elvégre tudják, mennyire fontos ez a testüknek. Tudta, hogy védi a szív- és érrendszert, valamint az immunrendszert is?

A BCAA sok esetben a mentális teljesítményt is fokozza, valamint a fáradtságot is gátolja. Senki nem szereti folyamatosan kimerültnek érezni magát. Ilyenkor még a legegyszerűbb tevékenységek is megerőltetőek. Nagyon fontos tehát, hogy tisztában legyen a BCAA számos élettani hatásával, hogy a megfelelő étrenddel kiegészítve, céltudatosan tudjon táplálkozni és vigyázni az egészségére.