Az e-cigi rendkívül népszerű

e-cigi

A termék használata elsősorban azoknak ajánlott, akik nem hajlandóak lemondani a cigarettáról, viszont szeretnék csökkenteni a szenvedély egészségügyi ártalmait. Az e-cigi kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos dohánytermékek. Tudni kell azt, hogy Magyarországon a nyilvános helyeken be van tiltva a használata. Óriási előnye, hogy a nikotinon kívül semmilyen más égéstermék nem jut a szervezetbe, így kijelenthető, hogy nagyságrendekkel egészségesebb a hagyományos változatoknál.

A szén-monoxid, a nitrogén-dioxid, a hidrogén-cianid, a sav, a kátrány, az arzén, az ólom és a higany mind roppant mérgező, amelyektől az e-cigi használatával megszabadíthatja a szervezetét. Az első változatok 2006-ban bukkantak fel az európai piacon. A termék nemcsak a nikotint pótolja, hanem a formájával, a működési módjával, a füstölés imitálásával segíti a dohányfüst kedvelőinek illúzióját. A működését egy kis akkumulátornak köszönheti. A felhasználók szerint nagy szerepet játszik a leszokásban.

Az e-cigi működése közben nem történik valódi égés. A készítmény nagyon sokféle változatban szerezhető be a drogériákból. Az e-liquid aroma egyszerűen megrendelhető az internetes áruházakból, amennyiben nincs ideje a hagyományos vásárlásra. Használata a 21.században lett népszerű egyetemben az elektromos cigarettával. Közkedveltségét leginkább annak köszönheti, hogy rengeteg káros anyagtól mentes és kiválóan visszaadja a dohányzás érzetét. Az ízesített folyadékot a termék porlasztójába kell tölteni.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az alapja alacsonyabb hőmérsékleten légneművé válik. Az e-liquid aroma felmelegítése elektromos árammal történik, amit egy akkumulátor szolgáltat. A porlasztóban fellelhető egy kazán, ami egy rugóra hasonlít. Az alkatrészt körülveszi egy vattapamacs, ami felitatódik a folyadékkal a bekapcsolást követően. Alapvetően propilén glikol, növényi glicerin, desztillált víz és nikotin az összetevője. Különleges ízeket is találhat a termékpalettán, mint például a koktél, a gyümölcsös, a fanyar vagy az édes változatú e-liquid aroma.