A medence porszívó egészségesebbé teheti a vizet

Megéri az árát a medence porszívó
Megéri az árát a medence porszívó

A hideg tél után gyakran már a tavasz is olyan meleggel képes ránk törni, hogy a kertben lévő medence feltöltésre kerül. Ilyenkor persze várni kell pár napot, ameddig a víz kellemesen átmelegszik, de ez mérettől függően hamar megtörténhet. Természetesen a korai hónapok tartogathatnak olyan meglepetéseket, amikhez egy medence porszívó gyakran jól jöhet. Csodálatos lehet az, amikor a kertben lévő gyümölcsfák mindenféle virágba borulnak, de azok a szép szirmok egyhamar lekerülhetnek a fákról, amik gyakran a vízben köthetnek ki.

Elég pár nap, és máris az aljzatot fogják díszíteni. Ilyenkor kerülhet elő a medence porszívó, amit már a télen kinézhettünk magunknak, mert az előző évekből bőven volt lehetőségünk tanulni. Sok áruházban, szaküzletben vagy éppen az interneten fellelhetők a medence porszívó különböző típusai, csak győzzünk közülük válogatni. Az ár-érték arányra nagyon odafigyelnek a gyártók és eladók is, mert tudják, hogy csak így lehet hosszú távra tervezni.

A gépezet feladatköre nagyon tág határok között mozoghat, de a lényege mindenképpen az, hogy az összes szennyeződést eltávolítsa az aljzatról. Ennél azért kicsivel többet képes a medence tisztító robot elvégezni. Erős és ellenálló keféinek köszönhetően nem csupán az alsó részt, hanem az oldalfalról is valamennyit meg tud súrolni. A lekapart bevonatokat aztán felszippantja és az erre kialakított tartályában el is helyezi. Az apró szemű szűrőknek hála, még a lebegő algák egy részét is bent tudja magában tartani.

Amellett, hogy a medence tisztító robot könnyen kezelhető és nagyon könnyű, abban is segítségünkre van, hogy egészségesebbé tegye a medence vizét. Ez azon keresztül valósulhat meg, hogy alapos takarítását követően nem kell semmilyen vegyszert alkalmaznunk, hogy eltávolítsuk a nemkívánatos élőlényeket. Az előre beprogramozott medence tisztító robot felméri a területet, és ahhoz igazítja a programját. Nagy általánosságban elmondható, hogy három óra elteltével végez, majd érdemes eltávolítani és kitakarítani, hogy szükség esetén ismét alkalmazható legyen.