A kutyafésű az ápolására szolgáló eszköz

kutyafésű
kutyafésű
Kutyafésű

A legtöbb négylábú szőre, ilyen vagy olyan módon, de különleges ápolást igényel. Természetesen a rövid szőrű fajták igényei ezen a téren sokkal szerényebbek, de ha Ön egy hosszú szőrű eb tulajdonosa vagy olyan fajtáé, amelyik nyírásra szorul, akkor ehhez a feladathoz a kutyafésű nélkülözhetetlen eszköz. A megfelelő kefe kiválasztásánál az alábbi követelményekre kell összpontosítani.

A sörték testreszabott hosszúsága, mivel ezeknek hosszabbnak kell lenniük, mint az állat szőre. A kutyafésű fogai nem lehetnek élesek. Ellenkező esetben fennáll a kockázat, hogy megkarcoljuk az állat finom bőrét. Ha kefét vásárol a kedvencének, akkor azt a kézfej hátán tanácsos először kipróbálni, hogy megbizonyosodjon arról, nem karcolja a bőrt.

A kutya fajtájától függően, a tulajdonosnak több különféle kutyafésűre lehet szüksége. Ez szintén különös jelentőséggel bír a vedlés idején. Ugyanis ilyenkor ezek a kozmetikai kiegészítők garantáltan a segítségére lehetnek a folyamat megkönnyítésében és lerövidítésben.