A D3 vitamin nem pótolható természetesen

d3 vitamin

Tény, hogy a napfény jó hatással van a bőrre, de csak akkor, ha nem esünk túlzásba. A D3 vitamin valójában a szervezetünk által készül el és mindig a napfény hatására indul be az előállítása. Ez a vitamin nagyon fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében, mivel megerősíti a csontozatot.

Egyre többen szenvednek idős korukban és nem győzik szedni a rengeteg kalciumot. Hazánkban sajnos csak a nyári hónapok alatt tudunk megfelelő mennyiségű D vitamint elraktározni, viszont télen teljesen kiürítjük a raktárainkat. A felhős, borult idő nemcsak a kedvünkre lesz rossz hatással, hanem a szervezetünkben is nyomot hagy. Sajnos a D3 vitamin nagyon kevés ételben található meg, ami azt jelenti, hogy természetes úton nem fogjuk tudni pótolni a hiányzó mennyiséget.

Az egyetlen megoldás a kapszulák és étrend-kiegészítők szedése lesz. Másik esélyünk, ha különleges képességgel rendelkezünk és meg tudjuk változtatni az időjárást. Amíg ez nem lehetséges, addig maradjunk inkább a minőségi kapszuláknál!