A csempe burkolás történhet egyszerűen is

burkolatszintező ék
burkolatszintező ék
Burkolatszintező ék

A profi csempe burkolás érdekében, nem feltétlenül kell szakemberhez fordulnunk, de megfelelő eszközökre mindenképpen szükségünk lesz. A minőségi végeredmény csak akkor biztosítható, ha kiváló alapanyagokkal és eszközökkel dolgozunk. A TLS-PRO nagy ékes burkolatszintező ék egy kivételes rendszer alapvető eleme, ami jelentősen megkönnyíti a felületek megfelelő kialakítását.

A www.burkolatszintezo.hu oldalon, csomagonként 100 db-os kiszerelésben található meg, kiváló minőségben és nagyon kedvező ár-érték arányon, egyenesen a gyártótól érkezve. De ennyi még önmagában nem feltétlenül elég a felületek teljesen simává tételéhez. A csempe vibráló a másik olyan kivételes eszköz, amit érdemes kéznél tudnunk.

Amikor a csempe burkolás kifejezetten nagyobb méretű lapokkal történik, akkor mindkét eszközrendszerre szükségünk lesz, hogy a siker garantáltan ne maradjon el. Szerencsére, nem kell külön szakmai iskolát elvégeznünk, hogy jól tudjunk bánni ezekkel, ugyanis néhány hasznos videó megtekintése és cikk elolvasása kiváló alapnak számít, amire támaszkodhatunk a későbbiekben. A gyakorlat pedig merőben izgalmas és új tapasztalatokat fog hozni a csempe burkolás területén.

A csempe burkolás lapszintező rendszerekkel történjen!

Alapvető megállapítás, miszerint a csempe burkolás során, valamilyen lapszintező rendszert muszáj alkalmazni. Ez abból adódik, hogy hiába történik meg a tökéletes vízszint kiképzése, mert a ragasztó száradása során történni fog valamennyi elmozdulás. Ez csak mm-ben mérhető, de így is szemmel látható lesz. Ennek megelőzésére szolgálnak a prémium műanyagból készült ékes lapszintező elemek.

Ezek a leginkább elterjedt típusok a piacon. A rendszer kulcsfontosságú részét képező ékek 25 alkalommal is felhasználhatóak. A burkolatszintező ék mellett, szükség lesz még talpakra és egy speciális fogóra, amivel a beszorítás történik. A termékek alkalmazása nagyon egyszerű. A talp bekerül a csempe burkolás során a lapok alá, aminek a felső fül részébe lesz behelyezve a burkolatszintező ék. Csupán néhány mozdulat az egész és kész is a munka nehezebbik része.

24 óra elteltével, amint a ragasztó teljesen megkötött, egy erős mozdulattal, általában kalapács segítségével eltávolítható a burkolatszintező ék. Szigorúan csak merőlegesen érheti az ütés, aminek hatására a talp alsó része és felső fül elválik egymástól, az elvékonyított nyaki területen. Mindezek után pedig maga az ék ismét munkára fogható és csak a talpakat kell pótolni.

A csempe burkolás lehet gyerekjáték

Bár egy külön szakterületről van szó, elég néhány alapvető szabály betartása ahhoz, hogy a csempe burkolás minden esetben gördülékenyen történjen. Ilyen például a már említett lapszintező rendszerek alkalmazása. Ezeken kívül, még szükség lesz arra, hogy a felületek megfelelően elő legyenek készítve. A kiváló alapanyagokat sem szabad kispórolni. A jellemzően alacsony árú csempék gyakran kisebb-nagyobb méretbeli eltéréseket mutatnak, olykor ugyanazon csomagoláson belül is.

A csempe burkolás ilyen helyzetben is megoldható, de ehhez már tényleg kell a szakmai tapasztalat és persze a burkolatszintező elemek, amikkel még az ilyen hibák is kiküszöbölhetőek. A ragasztó rosszul történő megválasztása ugyanúgy gond lehet a csempe burkolás esetében. Ha pedig kimondottan nagyméretű lapokkal dolgozunk, akkor a csempe vibráló szintén jól fog jönni.

A csempe vibráló kiváló segédeszköz

Ez a készülék azt a célt szolgálja, hogy a csempe burkolás során a lapok lerakásánál segítsen egyenletesen eloszlatni a felületek közé került ragasztót. A csempe vibráló rezgéseket generál, amik áthatolnak a lapokon és a plasztikus anyagot sikeresen eloszlatja. Ilyen formában megelőzhető, hogy légbuborékok szoruljanak a csempék alá, amik a későbbiekben kopogást idézhetnének elő.

A másik előny, amit még a csempe vibráló kínál, az a rajta található tapadókorong, aminek segítségével könnyen megfogható a burkolóelem és a helyére illeszthető. Érdemes tehát beruházni rá, főként akkor, ha nagyobb volumenű munkákba kezdünk. Tegyünk azért, hogy a csempe burkolásgördülékenyen menjen végbe és a kívánt végeredmény ne maradjon el!